Криклій розповів про свою зарплату / фото УНІАН

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що незадоволений розміром власної заробітної плати в уряді.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українському радіо".

Він пояснив, що питання зарплати в Кабміні підіймається і воно справедливе.

Відео дня

"Якщо людина отримує заробітну плату в розмірі п’ять тисяч гривень і має купу викликів і спокус, то доволі важко не піти назустріч цим спокусам. Це питання банальної гігієни", - вважає міністр.

"Щодо колег по Кабміну, то всі мають різний фінансовий стан. В мене краща ситуація, я вважаю себе заможною людиною. Але є люди, які дійсно працювали в різних громадських організаціях, міжнародних компаніях, і в них немає такої “подушки”, яка б дозволила їм п’ять років спокійно існувати. І якщо не знаєш, де ці гроші брати, постійно проїдаєш свої статки, це нервує, ти відволікаєшся і не можеш віддатися роботі", - додав він.

Читайте такожЕкс-члени НАЗК перед звільненням виплатили собі по 100-180 тисяч гривень матеріальної допомоги

Глава Мінінфраструктури розповів, що в середньому отримує близько 40 тисяч гривень.

"Я за те, щоб заступникам давати більшу заробітну плату, колегам, директорам департаментів, щоб убезпечити їх від будь-яких поганих думок", - сказав він.

"Коли приходять керівники великих підприємств, таких як Укрзалізниця, Укрпошта, наші порти, у в них зарплата в 10-20-30 разів більша, ніж моя. Але рівень відповідальності з мого боку точно не менший. Я вважаю, що це несправедливо і це питання треба піднімати не тільки в уряді, але й серед депутатів", - каже міністр.

Читайте такожКабмін виділив 323 мільйони на зарплати шахтарям

Як повідомляв УНІАН, раніше на зарплату скаржилися міністр економіки Тимофій Милованов та глава Мін'юсту Денис Малюська. При цьому вони пояснили, що у відставку не збираються.