Місце падіння літака МАУ в Ірані / REUTERS

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявляє, що США готові надати Україні усю можливу допомогу у зв'язку з катастрофою літака компанії "Міжнародні авіалінії України" поблизу аеропорту Імам Хомейні (Тегеран).

Про це йдеться у заяві Помпео на сайті Дежрдепартаменту США.

Зокрема, він заявив, що Державний департамент США висловлює глибокі співчуття родинам 176-ти пасажирів та членів екіпажу, котрі загинули у трагічній катастрофі літака "Міжнародних авіаліній України" рейсу PS752.

Відео дня

"Сполучені Штати продовжать уважно слідкувати за цим інцидентом і готові запропонувати Україні усю можливу допомогу. Сполучені Штати закликають до повного співробітництва з будь-яким розслідуванням причин катастрофи", - наголосив Помпео.

Читайте такожКатастрофа українського "Боїнга": Іран має намір самостійно розшифровувати дані "чорних скриньок"

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 січня, в Ірані зазнав катастрофи літак МАУ, 167 пасажирів та 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту Тегерана о 06.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, зокрема дев‘ять членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.