REUTERS

Донецький політолог Роман Манекін, який є палким прихильником псевдореспубліки "ДНР", ініціював збір підписів під вимогою притягнути до відповідальності Пушиліна за його "зрадницькі заяви", повідомляє "канал 24".

В Інтернеті вже поширили петицію-звернення до "прокурора ДНР" з відповідною пропозицією. Обурення серед пихильників "ДНР" викликали заяви Пушіліна про готовність повернення Донецька до складу України.

За словами Манекіна, Пушилін підписав і відправив проект поправок до Конституції України від імені "ДНР", що суперечить його посадовим повноваженням. Згаданий проект начебто передбачає зміну конституційного ладу "ДНР" шляхом перетворення її на "окремий регіон Донецькій області з особливим статусом".

Відео дня

Читайте такожУ "ДНР" заявили, що згодні на "широку автономію" в складі України

Дії Пушиліна, як би це абсурдно не звучало, пропонують розцінити як заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності "республіки".

Як повідомляв УНІАН, 11 травня так званий "віце-спікер народної ради ДНР" Денис Пушилін заявив, що самопроголошена "Донецька народна республіка" згодна на найширшу автономію без шкоди її інтересам у складі України.