Ілюстрація / REUTERS

Україна зацікавлена в отриманні статусу партнера Організації Північноатлантичного договору з розширеними можливостями (Enhanced oportunity, щоб Partnership - EOP).

Про це заявила заступник міністра оборони Аліна Фролова під час роботи делегації на чолі з віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою в Брюсселі 14-15 січня, повідомили у прес-службі Міноборони.

Українська сторона, зокрема, поінформувала послів держав-членів НАТО про розвиток ситуації з безпекою в Україні та в Чорноморсько-Азовському регіоні.

Відео дня

«Учасники засідання обговорили критично важливі сфери, які вимагають особливої уваги та допомоги з боку Альянсу в рамках Комплексного пакету допомоги, який буде оновлений в рамках нової політики партнерства «одна країна - один план», - йдеться в повідомленні.

Як зазначила Фролова, українська сторона звернула увагу союзників на зацікавленість України в отриманні статусу партнера з розширеними можливостями (Enhanced oportunity, щоб Partnership - EOP), який сприятиме досягненню більш високому рівню сумісності підрозділів Збройних Сил України з НАТО.

Читайте такожКомісія Україна-НАТО розглянула пріоритети Річної національної програми на 2020 рік

«Враховуючи суттєві зміни у сфері безпеки і зростання гібридних загроз навколо України, сторони погодили модальності проведення у жовтні поточного року в Україні спільних навчань Україна-НАТО щодо захисту критичної інфраструктури в Чорному морі «Незламна стійкість - 2020» («Coherent Resilience - 2020») і підписали його специфікацію», - підкреслили в міністерстві.