Маасикас наполягає, що в ЄС хочуть почути пропозиції Києва щодо "Нового зеленого угоди" / Фото: УНІАН

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас заявляє, що в Євросоюзі хочуть почути пропозиції України щодо ініціативи "Нової зеленої угоди" (New Green Deal), яку просуває Єврокомісія на чолі з Урсулою фон дер Ляєн.

Читайте такожГончарук здійснить робочий візит до Швейцарії

Як передає кореспондент УНІАН, про це Маасікас повідомив під час публічної дискусії "Порядок денний європейської інтеграції: амбіції України на 2020-й рік", організованої проектом "Громадська синергія".

Відео дня

Маасікас нагадав, що наступного тижня, 28 січня, у Брюсселі відбудеться перше засідання Ради асоціації Україна-ЄС на високому рівні після зміни уряду в Україні і зміни складу Єврокомісії.

"Я абсолютно впевнений, що лідери ЄС будуть дуже уважно слухати, що має сказати Україна про "Зелену угоду" - про долучення до одного з найбільших пріоритетів для Єврокомісії, яку очолює Урсула фон дер Ляєн", - зазначив посол ЄС.

Як повідомляв УНІАН, 19 грудня віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що Україна зацікавлена взяти активну участь у розробці та реалізації європейської «Нової зеленої угоди».

За його словами, він нині координує підготовку урядом списку пропозицій, як саме Україна може взяти участь у цій ініціативі ЄС.