Посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон / фото УНІАН

Посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон закликав Київ перенести посольство з Тель-Авіва до Єрусалиму.

"Ми хочемо, щоб в Єрусалимі було посольство. Ми просимо Україну відкрити посольство в Єрусалимі, а не в Тель-Авіві", - сказав посол в інтерв'ю LB.ua.

У минулому році стало відомо, що Україна збирається відкрити в Єрусалимі Офіс інновацій, але дипломат сказав, що поки незрозуміло, коли це станеться і який у нього буде статус.

Відео дня

"Ми не знаємо, що хоче відкрити Україна. Ми б хотіли, щоб це було дипломатичне представництво. Чи буде це урядовий офіс, не дипломатичний - ми подивимося", - сказав він.

Читайте такожПосол про дії Зеленського, який поступився місцем на форумах пам'яті Голокосту в Ізраїлі: "Правильно зрозуміли"

За його словами, необхідно вирішити багато питань, які належать до логістики, оренди, спеціалізації та персоналу. І лише тільки після цього, як сказав посол, офіс можна буде відкрити.

Нагадаємо, що за попередніми планами Офіс з просування інновацій та інвестицій в Єрусалимі повинен був отримати статус дипломатичного представництва. Основним напрямком діяльності цієї установи буде просування інновацій та інвестицій у сфері високих технологій.

Посольство України в Ізраїлі розташоване в Тель-Авіві.

Як повідомляв УНІАН, у травні 2018 року США перенесли своє ізраїльське посольство з Тель-Авіва до Єрусалиму незважаючи на критику багатьох країн.