Єрмак підкреслив, що українські власті планують провести вибори на Донбасі \ Фото: УНІАН

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак наголосив, що вибори на Донбасі неможливо провести без виведення іноземних військ та за відсутності контролю за кордоном.

Читайте такожВійна на Донбасі та регіони: Єрмак розказав про напрямки діяльності на новій посаді

Як передає кореспондент УНІАН, про це Єрмак повідомив під час брифінгу в Києві. «Незалежно від того, хто буде представляти РФ в перемовинах в Мінську або в «нормандському форматі», принципи, які задекларував президент Зеленський, є незмінними, вони залишаються такими, які вони були напередодні саміту в Парижі», - зазначив керівник ОП.

Відео дня

Єрмак наголосив, що українська влада планує провести вибори на Донбасі на 100% за українським законодавством.

«Сьогодні, якщо ми говоримо про інтеграцію (ОРДЛО до України - УНІАН), якщо ви маєте на увазі вибори як таку фінальну крапку, то відповідно до українського законодавства неможливо проводити вибори, якщо на території є будь-які іноземні військові угруповання, є будь-які незаконні озброєні люди, і кордон України не знаходиться під контролем уряду Україну. Це записано в українському законодавстві», - підкреслив керівник ОП.

Як повідомляв УНІАН, 11 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана з посади керівника Офісу президента України і призначив на цю посаду Єрмака.