Американські сенатори Кріс Мьорфі, Рон Джонсон та Джон Баррасо / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з сенаторами Сполучених Штатів Америки від Демократичної та Республіканської партій - Рональдом Джонсоном, Джоном Баррассо та Крістофером Мерфі та подякував їм за двопартійну підтримку України.

Про це повідомляє прес-служба офісу президента України.

«Хочу подякувати вам за двопартійну підтримку. Ми знаємо, що представники обох партій США підтримують Україну - наш суверенітет, територіальну цілісність і допомагають нам не просто на словах», - сказав Зеленський.

Відео дня

Також президент висловив США подяку за фінансову, військову й технічну допомогу. Сторони обговорили перебіг реформ в Україні, зокрема наголосили на пріоритетності антикорупційної реформи та співпраці з Міжнародним валютним фондом.

«У нас дуже хороші відносини з МВФ. Ми робимо багато для подолання корупції, перезапускаємо правоохоронну систему, ухвалюємо для цього багато законопроектів», - зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що одним з найбільших своїх завдань бачить зміну іміджу України у світі.

Читайте такожПомпео запевнив, що США підтримають Україну у протидії російській агресії (фоторепортаж)

«Ми хочемо, щоб, говорячи про Україну, люди думали не про корупцію, а про те, яка в нас чудова країна з хорошими людьми та привабливим інвестиційним кліматом», - сказав глава держави.

Він розповів про закони, які сприяють деолігархізації, а також наголосив, що Україна готує понад півтисячі державних підприємств для приватизації.

«Ми боремося з монополіями, тепер приватизація відбувається за відкритим конкурсом. І це теж сприятиме боротьбі з корупцією в нашій державі», - зазначив президент.

Сенатори підтвердили, що бачать позитивні зміни у нашій країні, і США готові підтримувати Україну на шляху цих змін.