Володимир Зеленський провів зустріч із сенаторами США / фото president.gov.ua

У Сенаті США (верхня палата Конгресу) між представниками демократів і республіканців немає розбіжностей щодо продовження підтримки України після провалу імпічменту президента Дональда Трампа.

Як передає кореспондент УНІАН, про це троє сенаторів від Республіканської і Демократичної партій США заявили на прес-конференції у Києві після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

За словами сенатора-демократа Кріса Мьорфі, в американській політиці щойно завершився складний період, пов'язаний з ініціюванням імпічменту президента.

Відео дня

Як сказав Мьорфі, республіканці і демократи по-різному голосували за статті імпічменту, який не був підтриманий більшістю сенаторів.

"Ми перебуваємо в Україні разом, оскільки не існує розбіжностей між нами або між республіканцями і демократами у Конгресі щодо нашої підтримки для України, щодо нашої підтримки подальших фінансових програм, аби Україна захищала себе, і нашої незмінної підтримки реформ", - запевнив Мерфі.

За його словами, Україна не винна у тому, що відбувалося у справі імпічменту. "Ми приїхали в Україну, щоб висловити підтримку подальшій реалізації зусиль у процесі реформ", - заявив Мерфі.

Він наголосив, що завдяки продовженню реформ в Україні набагато легше переконувати інших колег у Конгресі і надалі ухвалювати програми підтримки для України.

Читайте такожCNN: Трамп визнав, що відправив свого адвоката в Україну шукати «бруд» на Байдена

Своєю чергою, сенатор-республіканець Рон Джонсон заявив, що разом з колегами прибув до України з метою демонстрації американської двопартійної підтримки мужнього українського народу, а також засвідчити враження від цілеспрямованих зусиль Зеленського і його команди не лише в контексті боротьби з корупцією, а у намаганні побороти корупцію.

Як сказав сенатор-республіканець Джон Баррасо, він вчетверте відвідує Україну за останні шість років. "Щоразу, коли я приїжджаю, я бачу, що Україна стає кращою", - наголосив Баррасо.

За його словами, відносини США та України є важливими для народів обох країн. "І ми тут сьогодні перебуваємо для того, щоб зобов'язатися зміцнити наші відносини", - наголосив Баррасо.

Республіканець запевнив, що він разом з колегами продовжить відстоювати позицію надання Україні більшої допомоги, зокрема воєнної допомоги. "У нас двопартійна відданість робити це у Сполучених Штатах", - сказав Баррасо.