Ілюстрація / REUTERS

Постанова Європейського суду з прав людини, яка стверджує, що звільнення за законом "Про очищення влади" порушило права українських чиновників, набула чинності.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на повідомлення суду.

Велика палата ЄСПЛ не стала задовольняти запит української сторони на розгляд справи, відтак рішення набуло чинності.

Відео дня

Читайте такожУ Верховній Раді пропонують скасувати закон про люстрацію

Як зазначили у суді, рішення є остаточним.

Як відомо, в середині січня Україна оскаржила рішення Європейського суду з прав людини, який визнав норми закону "Про очищення влади" порушенням Конвенції про захист прав людини.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня 2019 року Європейський суд з прав людини опублікував рішення, яким визнав, що люстрація державних службовців в Україні, яка стала можливою завдяки закону "Про очищення влади", порушила їхні права.

Закон "Про очищення влади" набув чинності 16 жовтня 2014 року. Він застосовується до осіб, які обіймали сукупно не менше одного року вищу керівну посаду у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року, і тих державних чиновників, які обіймали посаду у період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року та не були звільнені у цей період з відповідної посади (посад) за власним бажанням. Ці люди не зможуть працювати в органах державної влади впродовж найближчих 10 років.