Місцеві вибори в Україні заплановані на осінь / фото УНІАН

Міністерство цифрової трансформації планує реалізувати пілотні проекти е-голосувань на окремих виборчих дільницях під час місцевих виборів, які заплановано на осінь цього року. Про це повідомила прес-служба відомства.

«У нас - амбітні плани, але процедури досить складні. Тому відразу попереджаємо, що повноцінного е-голосування на місцевих виборах ще не буде. Але у нас великі плани щодо експериментальних проектів на окремих виборчих дільницях», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУ "Слузі народу" розповіли, як можна організувати місцеві вибори для окупованого Криму

Відео дня

Народні депутати комітетів з цифрової трансформації та з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Центральна виборча комісія і Міністерство цифрової трансформації разом розробляють майбутній законопроект про електронне голосування.

Згідно з повідомленням, вже нині у Мінцифри є дослідження міжнародних партнерів, яке підтверджує доцільність впровадження електронних виборчих технологій; робочу групу, яка працює над майбутнім законопроектом; першу концепцію законопроекту від депутатів комітету Верховної Ради з цифрової трансформації; концепцію пілотного е-голосування на закордонних виборчих дільницях і спільне бачення цифровізації виборів усіма державними інституціями, які відповідають за вибори.

Як повідомляв УНІАН, 4 березня Міністерство цифрової трансформації України підключило портал «Дія» до державних реєстрів бізнесу, нерухомості, транспортних засобів і землі, інформацію з яких тепер можна отримати в електронному кабінеті громадянина.

Також Мінцифри створило робочу групу, яка займатиметься розробкою нормативно-правових актів щодо впровадження віртуальних активів в Україні, повідомила прес-служба відомства.