Зеленсткй доручив за тиждень розробити церемонію вшанування полеглих бйців / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський доручив впродовж тижня розробити церемонію вшанування загиблих на Донбасі українських бійців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час церемонії представлення новопризначеного міністра оборони України Андрія Тарана в Києві.

Читайте такожУ Зеленського зазначили, що роблять все можливе, щоб єпархія ПЦУ в окупованому Криму продовжувала існувати

Відео дня

«Окрему увагу я хочу звернути на вшанування пам’яті наших загиблих бійців. Наразі розробляється церемонія почесного вшанування кожного героя, який віддав своє життя за Батьківщину. Ми дійсно всі молимо Бога, щоб таких церемоній було якомога менше, але поки що в нас йде війна і пам’ять кожного, хто загинув заради України, буде вшанована належним чином», - заявив він.

Президент зауважив, що під час прощання з загиблими під час авіакатастрофи в Ірані «ми хотіли показати всьому світу, що ми пам’ятаємо про кожного українця». Президент відзначив, що тоді звернувся до Міністерства оборони розробити на такому ж високому рівні церемонію для кожного героя, який загинув на Донбасі

«Тому, коли я говорю зараз, що у нас розробляється план, я хочу, щоб ми припинили говорити «розробляється», а упродовж найближчого тижня зробили це, і я хочу звернутися як до нового міністра оборони, так і до начальника Генштабу та до Міністерства ветеранів. Ми готові на майданчику Офісу президента допомогти, і я сам теж хочу займатися цією розробкою, щоб в кожному містечку, куди повертаються наші герої, щоб ми не просто з повагою до них відносилися, а щоб це було на найвищому ривні, який на сьогодні існує у світі», - додав глава держави.