Кабмін ухвалив низку рішень щодо коронавірусу \ фото УНІАН

На сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів ухвалив низку рішень стосовно протидії розповсюдженню коронавірусу в Україні.

Читайте такожКабмін збільшив максимальну суму доступних кредитів для бізнесу

Зокрема члени уряду вирішили виділити з Резервного фонду для МВС додатково 70 млн грн на забезпечення засобами індивідуального захисту Державну службу з надзвичайних ситуацій, Державну прикордонну службу, Нацполіцію, Нацгвардію.

Відео дня

Згідно з рішенням медичних праціників забезпечать додатковими виплатами (до 200% зарплати), які залучені до заходів по протидії коронавірусної інфекції. 

Також Кабмін постановив направити у Раду законопроект щодо забезпечення безперебійного харчування військовослужбовців ЗСУ - внести зміни до держбюджету по фінансуванню, продовжити строк дії деяких договорів за 2019 рік.

Крім цього, урядовці прийняли рішення ввести додаткові мита на імпорт з РФ електроенергії та всі типи вугілля, окрім антрацитового;

За рішенням уряду в Київській області тимчасово введено режим надзвичайної ситуації. Такі рішення вже прийняті по Чернівецькій і Житомирській областях, на черзі Київ.

Не застосовувати до кінця карантину і 30 днів після його завершення заходів адміністративного впливу щодо мігрантів, які з поважних причин не змогли покинути територію України.

Тимчасово припинити роботу контрольних пунктів пропуску на межі з АР Крим, за винятком ситуацій гуманітарного характеру за рішенням голови Прикордонної служби.

Також уряд вирішив змінити Порядок надання фінансової державної підтримки суб‘єктам мікропідприємництва та малого підприємництва (збільшується сума максимального кредиту з 1,5 до 2 млн грн розширюється функціонал і коло суб‘єктів підприємництва).