Олександр Ярославський

Олександр Ярославський, власник і президент DCH, взяв участь у ток-шоу «Право на владу» на каналі 1+1. Темою передачі стало: «Як жити в карантині».

Як відомо, Олександр Ярославський після зустрічі влади і великого бізнесу в Офісі президента 16 березня активно займається забезпеченням своєї рідної Харківщини необхідними медичними товарами. На початку цього тижня в Україну прибули 50 тис. лабораторних ПЛР-тестів, про постачання яких бізнесмен домовився зі своїм другом, китайським мільярдером Джеком Ма. «Цьому передував його візит в Україну: він був у мене вдома в Харкові, потім ми були на прийомі у президента Володимира Зеленського. Він якось дуже добре, душевно поставився до України, і ще до зустрічі у президента (16 березня) я його попросив допомогти. Я вже знав тоді, що потрібні ось ці тести, попросив його допомогти, і він відгукнувся. От так воно збіглося», - розповів Ярославський.

Читайте такожЯрославський вважає, що Україні час перейти від заяв та тендерів до робіт з розвитку дорожньої інфраструктури

Відео дня

Андрій Мотовиловець, народний депутат від партії «Слуга народу», який літав у Китай по вантаж «антикоронавірусних» медвиробів, подякував бізнесмену за організацію поставки ПЛР-тестів: «Ваша допомога - безцінна. МОЗ сказало – терміново діставайте ящики, де лабораторні тести».

Ярославський також повідомив у ході телепрограми, що зараз завдяки допомозі Джека Ма закупив для України ще 100 тис. тестів. «Коли я зрозумів, що першої партії недостатньо, я попросив його організувати нам ще. Він звернувся до заводу, бо інакше там неможливо розмістити замовлення за будь-які гроші. Так, завдяки Джеку Ма придбали ще 100 тис. тестів, які фактично покривають всю Україну, і вони наступного тижня прибудуть. Я хочу подякувати Кирилу Тимошенку, що він брав участь в організації цієї роботи, Офісу президента і, звісно, президенту, який тоді прийняв Джека Ма», - сказав він.

Ведуча програми Наталія Мосейчук поставила бізнесменові питання: «У нас до олігархів ставляться, м'яко кажучи, насторожено. Що буде після кризи, які домовленості, пільги отримають після кризи?». Олександр Ярославський у відповідь розповів про своє бачення питання і координацію роботи з владою: «Я не олігарх, я фермер. Тому це питання не до мене. Президент нас усіх зібрав, мені поставили завдання допомогти Харківській області із забезпеченням медичним обладнанням та тестами, чим я і займався. У Харкові все працює чітко, як годинник. Губернатор, мер, все відточено, в будь-який момент можна зателефонувати, дізнатися будь-яку цифру, будь-яку поставку. Немає жодного конфлікту – зідзвонюємося по 50 разів на день».

Олександр Ярославський

На завершення свого включення зі студією 1+1 Ярославський звернувся до президента України Володимира Зеленського із запитанням про фінансування державної частини будівництва нового аеропорту у Дніпрі. «Користуючись нагодою, я знаю, що прибрали з держбюджету рядок про фінансування аеропорту в Дніпрі. Я хотів би, користуючись нагодою, звернутися до президента, прем'єр-міністра та уряду. Ми довго билися за цей проект — дніпровці чекають з нетерпінням вже який рік, що з'явиться новий аеропорт. Я просто прошу: поверніть, будь ласка, цей рядок — це 1,2 млрд грн на цей рік, щоб ми могли продовжити проект і побудувати дніпровцям прекрасний сучасний аеропорт. Тим більше, що проект терміналу майже готовий, працює група щодо аеродромного комплексу».