REUTERS

Про це він сказав в інтерв’ю американській газеті Washington Post, повідомили УНІАН у прес-службі глави держави.

Порошенко наголосив на важливості тісної координації дій з країнами-партнерами та збереження єдності та солідарності всього цивілізованого демократичного світу з Україною. Говорячи до американської аудиторії, він зазначив: «Ви повинні зрозуміти, що існує дуже небезпечний конфлікт у центрі Європи за участю тисяч російських військовослужбовців. Ми робимо все можливе, щоб заблокувати Путіну політичну і фінансову підтримку. Ми зупинили російську армію. Але ми розуміємо, що в будь-який момент конфлікт може розвиватися», - сказав президент України.

Відео дня

Читайте такожПроведення псевдовиборів на Донбасі стане для Путіна "червоною лінією" - Порошенко

Він відзначив, що, допомагаючи Україні, Америка робить інвестиції у власну безпеку. "Кожен американець повинен це розуміти. Коли справа доходить до військового співробітництва - це інвестиції в національну безпеку США. Те саме стосується Європи. Глобальна безпека не може бути побудована без ефективної координації протидії агресії», - підкреслив Порошенко.

Читайте такожСтав відомий час виступу Порошенка на Генасамблеї ООН

Говорячи про військову допомогу, президент зазначив, що Україні потрібне захисне озброєння, яке підвищить обороноздатність українських Збройних сил. Мова йде про радари протибатарейної боротьби, безпілотні літальні апарати та захищені системи зв’язку.