микольская / Фото УНИАН

Про це вона сказала в ефірі «UA:Перший».

«Я б поки не говорила про те, що ми відкликаємо або не відкликаємо свої заяви. Про свої пропозиції я заявила. Я сподіваюся, що Кабмін і міністри, які формують позицію, це врахують. І це питання досягнення консенсусу за участю президента як гаранта, коаліції і уряду», - сказала Микольська.

При цьому вона підкреслила, що не є політиком, але виступає за розподіл повноважень між гілками влади. На її думку, сьогодні вкрай важливо вибрати курс, взяти відповідальність і рухатися обраним шляхом.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 3 лютого Абромавичус прийняв рішення подати у відставку і закликав парламент проголосувати з цього питання як можна швидше. Він підкреслив, що ключовою причиною його відходу з поста міністра став системний тиск на міністерство, відсутність стимулів для роботи і спроби представників фракції «Блок Петра Порошенко», в особливості Ігоря Кононенка, втрутитися у роботу міністерства. Абромавичус заявив, що не бажає бути «ширмою» для всіляких схем і спроб встановити контроль за грошовими потоками.

Читайте такожГлава НАБУ обіцяє "плідно попрацювати" з Абромавичусом, а потім допитати Кононенка

Слідом за міністром заяви про відставку подали його заступники - Юлія Ковалів, Юлія Клименко, Максим Нефьодов і торговий представник України Наталія Микольська.

Заява Абромавичуса спровокувала новий виток політичної кризи в Україні і дала привід говорити про відставку всього Кабінету прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. У той же час сам Яценюк закликав не розхитувати ситуацію в країні та в разі наявності голосів поставити питання відставки уряду у ВР. Поки це питання не стоїть на порядку денному роботи парламенту.

Як очікується, 16 лютого Кабмін відзвітує перед парламентаріями про роботу за 2015 рік.

Читайте такожУ звіті уряду за 2015 рік немає інформації щодо IV кварталу - Луценко