максим нефедов / Фото УНИАН

Про це він заявив журналістам у четвер.

«Я б хотів підкреслити, що це системна проблема, і вона не пов'язана з прізвищами або партіями. Це проблема того, що професіоналам зв'язують руки і не дають працювати. Для мене посада не самоціль. Якщо я не можу проводити реформи, значить, настав час змінювати правила гри або залишати посаду і йти», - сказав Нефьодов.

При цьому він звернув увагу, що прагнення покинути пост - це не «гра».

Відео дня

Читайте такожЯценюк і Абромавичус на закритому засіданні обговорили продовження реформ

«Мова не йде про те, що ми хочемо всидіти на двох стільцях або ведемо якусь гру. Немає сенсу працювати технократом тоді, коли результату досягти не можна. Перекладати листочки - це точно зайве. Я можу принести країні більше користі і в іншій іпостасі», - підкреслив Нефьодов.

Як повідомляв УНІАН, 3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус прийняв рішення подати у відставку і закликав парламент проголосувати з цього питання якомога швидше. Він підкреслив, що ключовою причиною його уходу з поста міністра став системний тиск на міністерство, відсутність стимулів для роботи і спроби представників фракції «Блоку Петра Порошенко», в особливості Ігоря Кононенка втрутитися у роботу міністерства. Абромавічус заявив, що не бажає бути «ширмою» для всіляких схем і спроб встановити контроль за грошовими потоками.

Слідом за міністром заяви про відставку подали його заступники - Юлія Ковалів, Юлія Клименко, Максим Нефьодов і торговий представник України Наталія Микольська.