Фото УНИАН

Таку позицію фракції НФ щодо заміни керівника Генпрокуратури висловив журналістам народний депутат Дмитро Сторожук.

«Наша політична сила виступає за те, щоб кандидатура його наступника максимально відповідала запиту суспільства і потребам часу у серйозних змінах в Генпрокуратурі», - сказав він.

«Звичайно, подання на звільнення з посади і призначення генерального прокурора – це не лише виняткова прерогатива президента України, його право, але водночас і відповідальність. Було б правильним дослухатися до думки суспільства і врахувати прорахунки нинішньої Генпрокуратури», - відзначив депутат.

Відео дня

Читайте такожЛуценка мітять на місце Шокіна: за його призначення генпрокурором вже зібрали 72 підписи

За словами Сторожука, питання до Генпрокуратури – це відповідальність не лише керівника цього відомства, а й президента, який пропонує кандидатуру ненпрокурора.

«Очевидно, одним з головних критеріїв відбору цієї кандидатури буде її здатність провести кардинальну реформу органів української прокуратури. Адже ми щодня стикаємося з масою свідчень того, що система потребує докорінного реформування, вона досі просякнута корупцією, круговою порукою, байдужістю до людини та її невід’ємних прав. Про це говорять вже не лише в Україні, а й в усьому світі», - наголосив парламентар.

Читайте такожШокіна кличуть до Ради для розгляду питання про його відставку