Міністр внутрішніх справ України, лідер Громадянського руху “Народна самооборона” Юрій ЛУЦЕНКО називає кримінальну справу стосовно народного депутата (фракція “Наша Україна – Народна самооборона”), члена групи “Народна самооборона” Давида ЖВАНІЇ “банальною помстою вчорашньому куму, спонсору і соратнику”.

Про це Ю.ЛУЦЕНКО заявив сьогодні під час веб-конференції на сайті “Народної самооборони” .

Водночас він зауважив, що не цікавитиметься справою про посягання на життя державного діяча Віктора ЮЩЕНКА, поки Генеральна прокуратура не завершить слідство, яке триває від часу обрання В.ЮЩЕНКА Президентом України.

Відео дня

“Отруєння – єдина справа, про яку я нічого не хочу знати ні від Д.ЖВАНІЇ, ні від В.ЮЩЕНКА до її офіційного завершення Генеральною прокуратурою», – сказав глава МВС.

Разом з тим Ю.ЛУЦЕНКО вважає кримінальну справу, порушену стосовно Д.ЖВАНІЇ політичною. “Неприкрите втручання Секретаріату Президента у спроби кримінального переслідування Д.ЖВАНІЇ демонструє, що замість розслідування ми є очевидцями політичної кампанії і банальної помсти вчорашньому куму, спонсору і соратнику”, – зазначив лідер “Народної самооборони”.

“Мені неприємно чути заяви з обох сторін”, – додав він, коментуючи протистояння В.ЮЩЕНКА та Д.ЖВАНІЇ.