Онищенко / Фото УНИАН

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«По-перше, я офіційно перебуваю у Лондоні. На абсолютно законних підставах і в рамках абсолютно законного вільного переміщення», - зазначив Онищенко.

Відео дня

Читайте такожСкандальний Онищенко втік із України, бо законодавство це дозволяє – нардеп

За його словами, "буквально у найближчі години" його юридична група направить до відповідних слідчих органів України офіційні листи із зазначенням його "абсолютно легального" місця фактичного і юридичного перебування. 

"Також спеціально вкаже у листі про те, що я готовий брати участь у будь-яких слідчих діях, але тільки через британську юрисдикцію", - заявив Онищенко.

Нагадаємо, вчора заступник генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що за останньою інформацією, депутат Верховної Ради з групи "Воля народу" Олександр Онищенко перебуває на території країни-агресора Росії.

"Він досить активно подорожує, але за останньою інформацією, перебуває на території країни-агресора", – зазначив заступник генпрокурора. 

За його словами, після виконання відповідних процедур Онищенка оголосять спочатку у державний, а потім у міжнародний розшук. 

Як повідомляв УНІАН, у червні НАБУ і САП заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке заподіяло шкоду державі у розмірі понад 3 млрд грн у результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ «Укргазвидобування».

Організатором корупційної схеми, за даними НАБУ, є народний депутат Онищенко.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенко. Але до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, втік з України.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 27 липня підписав повідомлення про підозру Онищенко.