president.gov.ua

Як повідомили УНІАН в прес-службі президента, зазначена зустріч між главами двох держав відбувається вперше за останні 16 років.

«Сторони наголосили на важливості відновлення активних політичних та ділових контактів між двома державами на всіх рівнях», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожУкраїна та Нова Зеландія провели перші в історії двосторонніх відносин переговори на найвищому рівні

Відео дня

Президенти двох країн підтвердили спільну зацікавленість у розвитку двосторонньої торговельно-економічної співпраці та визначили пріоритетні напрями: співробітництво у енергетичній сфері, ракето-космічній та авіабудівній галузі, а також сільському господарстві.

Порошенко наголосив, що Україна завжди пам’ятатиме - Аргентина була єдиною з країн Латинської Америки, яка у лютому 1921 року визнала Українську Народну Республіку і встановила з нею дипломатичні відносини, а також першою з латиноамериканських країн визнала незалежність України 5 грудня 1991 року.

Макрі у свою чергу високо оцінив внесок чисельної української громади в розбудову Аргентинської держави. Президент повідомив, що у 2017 році Аргентина урочисто відзначатиме 120-ту річницю перших українських поселень.