Президент України Віктор ЮЩЕНКО запевняє, що держава робить усе для того, щоб забезпечити своїм громадянам доступ до якісної освіти, яка має відповідати кращим європейським стандартам.

Про це йдеться у Зверненні Президента з нагоди Міжнародного дня студента, розміщеному на сайті глави держави.

В.ЮЩЕНКО підкреслив, що це питання є незаперечним пріоритетом національної політики.

Відео дня

За словами Президента, нинішнє студентство - покоління нової формації, що зросло у незалежній, демократичній Україні, має ґрунтовні знання та перспективи для їх реалізації. “У постіндустріальну епоху, коли подальшу долю людства визначають освіта й наука, нація покладає на вас великі надії як на свою майбутню еліту, як на справжніх українських патріотів”, - наголосив глава держави.

Звертаючись до студентів, В.ЮЩЕНКО висловив переконання, що “кожний з вас глибоко усвідомлює необхідність всебічного і постійного самовдосконалення, бездоганного володіння інформаційними технологіями й іноземними мовами”.

Президент зазначив, що за останні роки Україна досягла помітних зрушень у галузі освіти. “Ми приєдналися до Болонського процесу, запровадили зовнішнє незалежне оцінювання знань, модернізуємо навчальний процес, упроваджуємо новітні методики, послідовно підвищуємо якість навчання та соціальний статус педагогів”, - сказав В.ЮЩЕНКО.

Президент побажав студентам впевнено йти шляхом знань та професійної майстерності, збагачуватися духовно, готуватися до праці на благо народу.