Новопризначений голова Державного комітету архівів України Ольга ГІНЗБУРГ заявляє, що погодилася очолити цей комітет, щоб не призначили когось гіршого.

Про це вона сказала сьогодні в розмові з кореспондентом УНІАН після того, як її представив колективу комітету віце-прем’єр-міністр України Дмитро ТАБАЧНИК.

“Я не дуже хотіла сюди йти, я пропонувала піти в соціальну сферу, комунальну сферу до (віце-прем’єр-міністра – УНІАН) Володимира РИБАКА, тому що в мене є професійний досвід і я дуже працелюбна, мене всі ж бачать, що я можу тільки... тягну-тягну... роблю-роблю, день і ніч. Я не вмію відпочивати зовсім”, - сказала О.ГІНЗБУРГ.

Відео дня

“Тому мені запропонували, я зупинилася, потім подумала: краще я, ніж хто інший, бо інші були б гірші”, - додала член Компартії.

Говорячи про свою майбутню роботу на посаді, О.ГІНЗБУРГ зазначила, що їй ще потрібно багато чого вивчити і багато з чим ознайомитись.

“Але я бачу на етапі співпраці з фахівцями, щоб мені зберегти фахівців, які тут є, взяти для себе щось корисне, таке наукове, і віддати те організаційне, що в мене є. Я хочу пов’язати це в один вузол”, - сказала новий голова Держкомархівів.

Вона підкреслила, що є комунальником, багато років пропрацювала на арматурному заводі, зокрема, в ковальському та механічному цехах, а також багато років пропрацювала депутатом.

“Просто дуже хочеться бути корисною. Якщо в мене це вийде, то тоді я буду дуже щаслива, якщо в мене не вийде, то я, мабуть... Ну, такого не буде”, - сказала О.ГІНЗБУРГ.

Вона також повідомила, що Д.ТАБАЧНИК, представляючи її сьогодні колективу комітету, доручив вивчити стан будівель архівних установ в усіх областях.

“Проїхати всі області, поговорити з людьми, яку допомогу матеріальну треба, щоб відремонтувати дахи”, - сказала О.ГІНЗБУРГ.

Крім того, віце-прем’єр доручив їй зайнятися будівництвом двох нових приміщень для комітету в районі Солом’янської вулиці в Києві. Вона зазначила, що в бюджеті 2007 року вже передбачено 60% необхідного фінансування на ці цілі.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня 2006 р. Кабінет Міністрів України змінив керівництво Державного комітету архівів України. Зокрема, КМУ звільнив Геннадія БОРЯКА з посади голови Державного комітету архівів України “у зв’язку з переходом на іншу роботу”. Іншою постановою з посади першого заступника голови Державного комітету архівів України звільнено Костянтина НОВОХАТСЬКОГО – також “у зв’язку з переходом на іншу роботу”.

Натомість, головою Державного комітету архівів України уряд призначив О.ГІНЗБУРГ.