Кабмін та СБУ мають вжити невідкладних заходів для захисту критичної інфраструктури від терористів / УНІАН

Таке рішення ухвалено на засіданні РНБО, повідомили в прес-службі відомства.

Читайте такожПорошенко розповів про понад 6 тисяч кібератак на українські відомства за два місяці

«Кібератаки проти інформаційних систем державних органів і об'єктів критичної інфраструктури України, координовані РФ, зумовили необхідність вжиття невідкладних заходів з якісного посилення системи кіберзахисту і кібербезпеки»,- наголосили в РНБО.

Відео дня

Зокрема, йдеться про вдосконалення законодавства, забезпечення стандартизації і уніфікації програмно-апаратних рішень для потреб держави, розвиток захищеної національної телекомунікаційної мережі, захист державних інформаційних ресурсів і зміцнення спроможностей органів сектору безпеки і оборони в кіберпросторі.

В РНБО вважають, що протидія гібридній агресії вимагає надійного захисту критичної інфраструктури, насамперед, від терористичних і диверсійних посягань. Для цього РНБО доручила Кабінету міністрів разом зі Службою безпеки вжити невідкладних заходів з удосконалення відповідної системи, передбачивши її належне законодавче, організаційне і ресурсне забезпечення.

Також РНБО підтримала розроблений Міністерством оборони проект Державної програми розвитку Збройних Сил на період до 2020 року та зміни до військово-адміністративного поділу території України.