Лідер Партії регіонів Віктор ЯНУКОВИЧ переконаний, що Верховна Рада України не буде працювати ефективно. Про це він заявив на засіданні опозиційного уряду.

Як передає кореспондент УНІАН, В.ЯНУКОВИЧ вважає, що у парламенті відбулася «чергова авантюра». За його словами, враховуючи те, що фракція КПУ заявила, що вона - в опозиції, і виборці не зрозуміють її в разі голосування за пропоновані урядом законопроекти, то голосування комуністів буде непостійне.

У такому випадку, сказав В.ЯНУКОВИЧ, коли немає коаліції, немає більшості, досягти результативного голосування буде неможливо, і парламент «не буде працювати ефективно».

Відео дня

Він зазначив, що у вчорашньому виступі прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО в черговий раз «намагалася перекласти відповідальність на будь-кого, і при цьому намагається залишитись в білому». «Ми звикли, що уряд працює неефективно, і це дуже погана звичка», - зазначив лідер ПР.

За його словами, та ситуація, яка є в економіці, «це тільки квіточки». В.ЯНУКОВИЧ прогнозує, що криза поглиблюватиметься, і наголосив, що для її подолання потрібні не окремі антикризові закони, а антикризова програма.

Як повідомляв УНІАН, 9 грудня народні депутати обрали Володимира ЛИТВИНА головою ВР. За таке рішення проголосували 244 народних депутата з 422, зареєстрованих у залі. Зокрема, «за» проголосували 154 депутати з фракції БЮТ, 40 депутатів з фракції НУ-НС, 27 – КПУ, 20 – Блоку Литвина й три народні депутати з фракції Партії регіонів. Водночас, 32 народних депутата від блоку “Наша Україна – Народна самооборона” не голосували за обрання В.ЛИТВИНА головою Верховної Ради. Лідер фракції НУ-НС В.КИРИЛЕНКО був відсутній на засіданні.

Після свого обрання В.ЛИТВИН зробив повідомлення про створення коаліції в складі фракцій "Наша Україна – Народна самооборона", Блоку Юлії Тимошенко і Блоку Литвина.

Ввечері 9 грудня прес-служба фракції НУ-НС заявила, що не схвалювала тексту коаліційної угоди про створення коаліції у складі фракцій НУ-НС, БЮТ і Блоку Литвина. Текст коаліційної угоди трьох фракцій без узгодження з фракцією, підписав заступник голови фракції НУ-НС Б.ТАРАСЮК, підкреслили в прес-службі НУ-НС.

10 грудня на засіданні фракція НУ-НС ухвалила рішення продовжити роботу над текстом коаліційної угоди з БЮТ і Блоком Литвина.