Савченко таки опублікувала списки полонених / Фото УНІАН

У списках, які політик опублікувала на своїй сторінці у Facebook, вказані 524 особи.

«В цих списках, що ми зібрали за дев'ять місяців після мого повернення, вже можуть бути неточності. Когось могли обміняти так, що й ніхто не знав, про когось можуть бути неточні чи неповні дані...Тому звертаюся до всіх людей, кому не байдуже чуже горе, давайте розшукаємо наших хлопців разом. Якщо у вас є якась інформація чи ви знайшли себе чи своїх рідних, знайомих в цих списках, і вам вже не потрібна чи, навпаки, потрібна допомога, то пишіть мені на фб», - зауважила вона.

Читайте також"Думаю, що вона зрозуміла мене": у СБУ поспілкувалися із Савченко щодо публікації списків військовополонених (відео)

Відео дня

Савченко наголосила, що опублікувала списки для того, щоб цих осіб можна було знайти. Вона також зазначила, що обмін за формулою "всіх на всіх" повинен відбуватися у три етапи.

«Етап перший: здійснюється обмін по списках, які підтверджує кожна сторона зі свого боку утримуваних полонених. Етап другий: з тих, хто залишився в списках, розшукуються по прихованих в'язницях і підвалах, одною й іншою стороною, всі полонені, що залишилися живі. Етап третій: всіх, кого знайти не вдалося, визнаються мертвими або безвісти зниклими», - написала вона.

Після цього, за її словами, починається робота з розшуку захоронень, ексгумації, ідентифікації і перепоховання загиблих.

Нагадаємо, нещодавно нардеп Надія Савченко написала у своєму Facebook про намір опублікувати найближчим часом списки військовополонених і зниклих безвісти на Донбасі.