Лідер фракції БЮТ Іван КИРИЛЕНКО вважає «виключно політичним» голосування за проект державного бюджету на 2009 рік.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні в інтерв’ю журналістам.

Він зазначив, що «голосування не пов’язане в такій мірі з цифрами, які записані в бюджеті», підкресливши, що необхідно досягати політичних домовленостей. «Є ніч для політичних домовленостей. Треба сідати і домовлятися», - наголосив І.КИРИЛЕНКО.

Відео дня

Він нагадав, що попереду «14 днів вихідних». «Це совість треба мати, щоб в середині лютого (йдеться про те, що народні депутати матимуть канікули – УНІАН) прийти сюди, а країна - без бюджету», - заявив І.КИРИЛЕНКО.

За його словами, «на сьогодні вже багато хто з депутатів на лижах катаються, особливо ті, хто не в більшості». Він підкреслив, що необхідно домовлятися «з усіма без винятку», додавши, що домовлятися треба і з окремими депутатами.

І.КИРИЛЕНКО зазначив, що «Партія регіонів попросила один мільярд на окремі програми, і їх спрямовано, і голосів немає, то, вибачте, у чому справа». В такому випадку, сказав він, необхідно перекинути цей мільярд на ті програми, які пропонуються представниками фракції НУ-НС, і тоді це дозволить мати результативне голосування.

І.КИРИЛЕНКО нагадав, що «до ранку ще вісімнадцять годин», і тому є можливість домовитися. Він зазначає, що бюджет не може бути знятий з розгляду, і фракція БЮТ робитиме все для того, щоб його завтра знову розглядав парламент.

«Треба розглядати до того часу, поки не буде прийнятий», - підкреслив І.КИРИЛЕНКО. «Завтра будуть бюджетні страждання. Немає результату бюджетних страждань, то наступний тиждень робимо пленарним», - додав лідер фракції БЮТ. Він нагадав, що вже було в практиці Верховної Ради України, що бюджет приймався 31 грудня.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні ВР не змогла прийняти державний бюджет на 2009 рік. Він не був підтриманий ні в першому читанні, ні в цілому.

“За” законопроект в першому читанні проголосували 219 депутатів, за ухвалення в цілому – 223.