Горбатюка можуть люструвати за порушення ним прав людини / фото: УНІАН

Начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк невдовзі може бути люстрований. Про це заявив нардеп Віталій Купрій у програмі «Право на владу».

Купрій пояснив, що прокурора можуть люструвати за порушення прав людини. Він заявив, що Горбатюк у 2001 році позбавив людину адвокатської допомоги. Як наслідок, ця людина була засуджена на довічне ув'язнення за подвійне вбивство і вже 16 років перебуває у тюрмі.

Читайте такожУ ГПУ назвали причини затягування розгляду справ про злочини проти Майдану

Відео дня

"Європейський суд встановив, що це порушення, і зобов'язав державу Україна сплатити цій людині 10 тисяч євро компенсації. За звільненням [Горбатюка] може бути ще і кримінальне переслідування", - зазначив депутат.

У той же час, за словами парламентаря, у разі люстрації Горбатюка розслідування справ Майдану може повністю зупинитись.

Нагадаємо, за злочини під час Євромайдану в Україні засудили лише одну особу. Про це заявив начальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Із 35 вироків реальну міру покарання застосовано лише до однієї особи - одного з "тітушок", - сказав Горбатюк, Загалом, за словами Горбатюка, розслідування йде стосовно 351 особи, з яких 48 – це високопоставлені посадовці.