ombudsman.gov.ua

Суд виніс вирок організатору «референдуму» у Дружківці Донецької області.

Читайте такожУ Харкові торгували сигаретами з "ДНР"

Відео дня

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Донецької області, у травні 2014 року жінка, розуміючи протиправність своїх дій, умисно організувала та активно сприяла проведенню в місті Дружківка незаконного референдуму щодо терористичної організації «ДНР».

«Жінка, будучи головою дільничної виборчої комісії, давала усні вказівки членам виборчої комісії про видачу бюлетенів для проведення голосування. Надалі вона брала участь у підрахунку голосів та складання протоколів за результатами голосування», - наголошується в повідомленні.

Дії правопорушника кваліфіковані за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

За даними прокуратури, під час судових слухань пенсіонерка розкаялася у своїх діях і пояснила, що погодилася брати участь в організації «референдуму» з-за важкого матеріального становища.

Суд, враховуючи позицію державного обвинувачення і вік жінки, засудив його до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік, повідомили в прокуратурі.