НАЗК повідомляє про 4 відмови у проведенні повної перевірки декларацій / фото УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочинає повну перевірку декларацій 11 осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, серед яких 4 суддів Вищого господарського суду України.

Як повідомляється на сайті НАЗК, відповідне рішення прийнято на засіданні Нацагентства.

Читайте такожАнтикорупційний комітет рекомендує ВР ухвалити закон щодо звільнення військових від е-декларування

Відео дня

Зазначається, шо підставою для проведення повної перевірки декларацій стала інформація про можливе відображення у деклараціях недостовірних відомостей, отримана НАЗК від фізичних осіб, громадських організацій та правоохоронних органів.

Зокрема, уповноважені особи НАЗК перевірять декларації 4 суддів Вищого господарського суду України, 5 народних депутатів України, посадових осіб апарату Верховної Ради України, Харківської обласної державної адміністрації.

При цьому в повідомленні зазначається, що початком здійснення повної перевірки декларації є день, наступний за днем прийняття відповідного рішення.

Крім того, НАЗК повідомляє про 4 відмови у проведенні повної перевірки декларацій за зверненнями фізичних, юридичних осіб, засобів масової інформації та інших джерел про можливе відображення у деклараціях недостовірних відомостей.