Голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій АСАДЧЕВ заявив, що не одержував від Президента України Віктора ЮЩЕНКА вказівки щодо ігнорування заходів за участю прем`єр-міністра України.

Про це говориться в поширеній серед журналістів спеціальній заяві губернатора.

«6 лютого 2009 року мала відбутися селекторна нарада прем`єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО з керівниками облдержадміністрацій, представниками АПК і споживчого ринку, де планувалося розглянути і вирішити невідкладні питання підготовки підприємств аграрного сектору до весняно-польових робіт. Більшість областей представляли заступники голів облдержадміністрацій. Втім, прем`єр-міністр припинила нараду, звинувативши Президента України Віктора ЮЩЕНКА в тому, що він нібито не допускає до подібних заходів голів адміністрацій», - повідомив В.АСАДЧЕВ і зазначив: «Подібні звинувачення абсолютно не відповідають дійсності. Я особисто як голова Полтавської обласної державної адміністраці, заявляю, що не одержував від Президента України вказівок щодо ігнорування цього або будь-яких заходів за участю прем`єр-міністра України Ю.ТИМОШЕНКО».

Відео дня

В.АСАДЧЕВ також зазначив, що подібні висловлювання у бік Президента абсолютно необгрунтовані і некоректні.

«Упевнений, що подібні висловлювання високопосадових осіб не йдуть на користь загальнодержавним справам. Зараз необхідно спільними зусиллями знаходити шляхи вирішення проблем», - заявив В.АСАДЧЕВ.

Він вважає, що ситуація в сільському господарстві склалася критична, оскільки агропромисловий комплекс практично позбувся державного фінансування.

«Йдучи на нараду, я особисто хотів донести тривогу до прем`єр-міністра, і дуже жалкую, що розмови не вийшло», - сказав В.АСАДЧЕВ.

Нагадаємо, вчора участь в селекторній нараді взяли голови Тернопільської, Полтавської, Івано-Франківської ОДА, а також прем`єр-міністр Криму. Під час проведення селекторної наради Ю.ТИМОШЕНКО заявила, що губернатори не вийшли на зв`язок за вказівкою Президента, і припинила нараду.