У МЗС РФ вважають таку заборону "розпалюванням ненависті" / фото УНІАН

У МЗС РФ вважають, що заборона в Україні георгіївської стрічки, що стала символом російського вторгнення в Крим і на Донбас, відкладе виконання Мінських угод. Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це на брифінгу в Москві сказала офіційний речник МЗС РФ Марія Захарова.

«З тою ж самою забороною поширення та виробництва георгіївської стрічки. Ви ж прекрасно розумієте, що це ніяк не вплине на те, що відбувається з РФ, але це матиме колосальний негативний вплив на внутрішні процеси в самій Україні», - сказала Захарова.

Читайте такожРада не схотіла скасовувати заборону на "георгіївську" стрічку

Відео дня

«Це додатковий елемент розпалювання ненависті і ворожнечі, і фактор неможливості возз'єднання людей у цілому ряді регіонів. Це дасть ще більше приводів для того, щоб відкладати ще на триваліший термін виконання Мінських домовленостей», - додала вона.

Як повідомляв УНІАН, 16 травня Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виробництва і пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки».

Цим законом кодекс доповнено новою статтею 173, яка передбачає накладення штрафу в розмірі від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією «георгіївської» (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення, за публічне використання, демонстрацію, носіння стрічки або її зображення.

За такі самі повторні дії передбачено накладення штрафу в розмірі від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб з конфіскацією стрічки або предметів, що містять її зображення.