Проти Росії можуть ввести нові санкції / REUTERS

Глави держав та урядів країн "Великої сімки" (США, Велика Британія, Канада, Франція, Італія, Німеччина та Японія) у разі необхідності готові посилити санкції проти Росії. Про це йдеться у підсумковому комюніке саміту G7, що відбувся в італійській Таорміні на Сицилії.

Читайте такожПорошенко: країни G7 мають зберігати санкції, доки РФ не припинить агресію

"Проте ми також готові запровадити подальші обмежувальні заходи для того, щоб збільшити ціну для Росії, якщо її дії призведуть до цього", - наголосили лідери "Групи Семи".

Відео дня

Також у комюніке країни G7 наголосили, що санкції проти Російської Федерації зберігатимуться до повного виконання Мінських угод та дотримання суверенітету України.

"Ми нагадуємо, що тривалість санкцій чітко пов'язана з повним виконанням Росією її зобов'язань за Мінськими угодами та поваги до суверенітету України. Санкції можуть бути скасовані, якщо Росія виконає свої зобов'язання", - наголосили лідери "Групи Семи".

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. За безпосередньої участі російських спецслужб і підтримки російської армії на Донбасі було створено так звані Донецьку і Луганську «народні республіки». РФ постачає зброю терористам і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. Через ці дії західні країни запровадили санкції проти РФ.