Проти Новинського можуть зробити нове подання / фото УНІАН

ГПУ може зробити нове подання до Верховної Ради щодо нардепа Вадима Новинського - цього разу вже через економічні злочини. Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час засідання Регламентного комітету парламенту.

Читайте такожГПУ отримала доступ до телефонних дзвінків нардепа Новинського

Перший заступник голови комітету Павло Пинзеник зазначив, що наскільки йому відомо, Новинському досі не повідомлено про підозру. Так, депутат звернувся до прокуратури з питанням, які були мотиви внесення подання, в такому випадку.

Відео дня

"Досудове слідство щодо народного депутата Новинського триває. Зараз ми аналізуємо інші його дії, які, ймовірно, виведуть нас на нове звернення до Верховної Ради, і буде пов'язано з економічними злочинами", - сказав Луценко.

Він додав, що лише після цього слідчий вважає за правильне повноцінно розглядати справу.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 8 грудня 2016 року дала згоду на притягнення Новинського до кримінальної відповідальності. ГПУ підозрює Новинського у причетності до організації незаконного позбавлення волі протягом 179 днів помічника митрополита УПЦ МП Володимира архієпископа Олександра Драбинка.