Гройсман не згоден з думкою, що до влади прийшли

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про необхідність залучення українських фахівців до держуправління, назвавши тенденцію залучення іноземних фахівців "зловживанням". Про це Гройсман заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

Читайте такожГройсман не бачить себе на посаді президента

"Я думаю, ми колись у певний період часу почали цим зловживати. Я вважаю, що Україну мають будувати українці. Не без того, що ми можемо запрошувати тих чи інших фахівців, які є знаними. Але за великим рахунком ми маємо побудувати свій власний дім, самостійно і це дуже важливо. Так, ми будем помилятися, так ми можемо щось зробити не так, як це робили інші країни, але я глибоко переконаний, що все, що ми маємо зробити - ми маємо пропустити через своє серце - тоді ми будемо це цінувати", - заявив Гройсман.

Відео дня

За його словами, у кожній країні є свій унікальний досвід і в Україні повинен бути свій. "Дуже важливо, що за ці три роки ми почали накопичувати свій власний досвід", - додав глава уряду.

При цьому прем'єр-міністр не погодився з думкою, що влада "донецьких" в Україні змінилася владою "вінницьких", додає LB.ua.

"Величезне перебільшення... Виходець із Вінниці, який народився [у Вінниці], - це тільки я, пара міністрів уряду - один-два і, може, кілька керівників. Тобто якщо нас набереться три-чотири-п'ять чоловік... Але якщо чесно, цей поділ на вінницьких, невінницьких - це така дурість. Ну не можна так людей ділити", - сказав він.