В УКРОПІ заявили, що затримання Тиводара є спробою влади змусити політичних опонентів на Волині до покори

Затримання в Луцьку члена партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Олександра Тиводара є спробою влади змусити політичних опонентів на Волині до покори. Про це йдеться в заяві УКРОПу, оприлюдненій на офіційному сайті політсили. Олександр Тиводар є заступником голови Волинської обласної спілки афганців, керівником громадського формування «Варта порядку». У 2014 році він активно займався забезпеченням порядку та безпеки в місті.

«Театралізоване затримання нашого однопартійця, яке відбулося посеред білого дня під прицілом фотокамер журналістів ЗМІ, що опонують УКРОПу на Волині, вкотре засвідчило, що влада грубо й цинічно зводить рахунки з людьми, які служать своїй державі та співгромадянам, але відмовляються йти на поводі в неї самої. До цього були обшуки у Волинській обласній раді, яка захищає інтереси громади у сфері видобутку бурштину», – йдеться в тексті документа.

Зведення рахунків із політичними опонентами: в УКРОПі прокоментували затримання свого однопартійця на Волині (фото)

В УКРОПі наголосили, що затримання члена партії відбулося на підставі липової кримінальної справи, яку відкрили працівники СБУ в Закарпатській області. Також працівники Служби безпеки під час допиту побили й не пускали до лікарні мешканця міста Романа Демидюка, який проходить у «справі» Олександра Тиводара. Крім того, останнім часом тиску та нападів зазнали укропівці на Житомирщині та Полтавщині.

Відео дня

Читайте такожУКРОП вимагає скликати засідання РНБО та парламенту через загострення ситуації на сході

«Українське об’єднання патріотів – УКРОП» вимагає від влади припинити брудну боротьбу з політичними опонентами, стиль якої дедалі більше нагадує 37-й рік. Подальше нехтування законом, наступ на права та свободи громадян – прямий шлях до встановлення тиранії в державі й нищення демократичного іміджу України на міжнародній арені. А український народ із цим не миритиметься!» – резюмували в «Українському об’єднанні патріотів».

Тим часом вранці 9 серпня під стінами управління СБУ у Волинській області розпочався мітинг на підтримку затриманого Олександра Тиводара. На ньому присутні депутати обласної та міської рад, члени спілки воїнів-афганців, спілки воїнів АТО Волині. Вони вимагають спростувати інформацію про нібито бойові міни та плани захоплення будівель, які начебто були вилучені під час обшуків у будівлі «Варти порядку».