Порошенко призначив Бабіна постійним представником у Криму / фото УНІАН

Президент Петро Порошенко підписав указ про призначення Бориса Бабіна постійним представником президента України в Автономній Республіці Крим.

Як йдеться в повідомленні прес-служби глави держави, раніше з цієї посади була звільнена Наталія Попович.

Читайте такожМЗС висловлює протест через нову хвилю політичних репресій в окупованому РФ Криму

Відео дня

Президент зазначив, що після зустрічі з уповноваженим президента у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим та головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим доручив уважно проаналізувати діяльність постійного представництва президента в Криму.

«На жаль, факти, які передавали мені громадські активісти, представники Меджлісу, значною мірою були підтверджені. Це дало підстави прийняти рішення щодо необхідних кадрових дій», - зазначив глава держави.

Порошенко підкреслив, що Борис Бабін має великий досвід і професійний юридичний фах, зокрема із міжнародного права. За словами глави держави, він проявив себе з найкращої сторони під час роботи в Міністерстві юстиції в правозахисній сфері, в тому числі у співпраці з Європейським судом з прав людини і в питанні захисту прав переселенців.

«Разом з тим вважаю, що в структурі постійного представництва президента України в Автономній республіці Крим має бути окрема посада з відповідним статусом, щоб питання захисту прав кримськотатарського народу залишалося його першим пріоритетом. Тому доручив підготувати зміни до указу, яким затверджується положення про представництво президента в Криму, де ми покладаємо ці обов’язки на першого заступника», - підкреслив глава держави.

Порошенко підписав розпорядження про призначення Ізета Гданова на посаду першого заступника постійного представника президента України в Криму.

Читайте такожУ Києві пройде фестиваль "Кримський дім об’єднує серця", присвячений Дню Незалежності

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров подякував президенту за реакцію на звернення громадськості до глави держави щодо діяльності представництва президента в Автономній Республіці Крим.

Як повідомляв УНІАН, із 10 липня в Херсоні активісти громадянської ініціативи "Громадська рада з питань Криму" проводили безстрокову акцію з вимогою звільнити Попович із посади представника президента в Криму. Активісти звинувачували її в бездіяльності та закликали Порошенка звільнити Попович і оголосити відкритий конкурс на посаду представника президента в Криму.

Водночас Представництво президента України в Криму, яке знаходиться в Херсоні, звинуватило учасників громадянської ініціативи "Громадська рада з питань Криму" в навмисній дестабілізації роботи державної установи.