Народний депутат України Микола МАРТИНЕНКО (член фракції «Наша Україна»), пропонує відмовитись від обрання голови ради партії “Народний союз “Наша Україна”. Про це М.МАРТИНЕНКО пише у своїй статті в тижневику "Дзеркало тижня" (№41, 28 жовтня-3 листопада 2006 року).

"А щодо голови ради «Нашої України». Оскільки почесний голова партії Віктор ЮЩЕНКО наповнив свій статус лідера реальним змістом, я пропоную дещо нестандартний крок – на даному етапі відмовитись від обрання голови ради. Вважаю, що в таких обставинах будь-який «посередник» між лідером і партією недоречний", – вважає М.МАРТИНЕНКО.

При цьому він відзначає, що "певним замінником голови ради партії в адміністративному сенсі повинна стати її президія, яка буде разом з тим представницьким і робочим органом оперативного управління і реагування. Для цього потрібно мінімізувати кількісний склад президії і формувати його за функціональними ознаками, наприклад: голова виконкому, відповідальний за організаційну роботу; представники базових регіонів, відповідальні за роботу з регіональними організаціями і фракціями в місцевих радах; представник парламентської фракції «Наша Україна», координатор роботи з фракцією. Відповідальний за координацію роботи з почесним головою партії і його секретаріатом".

Відео дня

"Будучи послідовним у прагненні реалізації висловлених ідей, одразу ж скажу: я проти висунення моєї кандидатури в оновлену президію. Сподіваюся, що й більшість членів нинішньої також стримає свої амбіції", – додав депутат.

Також М.МАРТИНЕНКО додав, що "на мою думку, партія просто зобов`язана стати ефективним виразником інтересів середнього класу – малого і середнього бізнесу, кваліфікованих робітників. Тобто тих людей, які були головною рушійною силою Майдану. Але чиї інтереси, на жаль, так і залишилися незахищеними і нереалізованими".