Луценко заявив, що збитки, нанесені Януковичем Україні, складають загалом 40 млрд доларів / фото УНІАН

Найближчими днями Генеральна прокуратура України оголосить про спецконфіскацію ще 200 млн дол. коштів екс-президента України Віктора Януковича та його оточення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив під час засідання парламентського комітету Асоціації Україна-ЄС, яке проходить у Дніпрі.

«Через день ми оголосимо про спецконфіскацію ще 200 млн дол. грошей Януковича, через місяць оголосимо ще. Ми постійно працюємо, щоб повернути Україні украдені Януковичем гроші», - сказав він.

Відео дня

За словами Луценка, ГПУ вже повернула до держбюджету 1,5 млрд дол., розкрадених Януковичем та його оточенням.

Читайте такожТransparency International закликала оприлюднити вирок суду щодо конфіскації "грошей Януковича"

Генпрокурор зазначив, що це найбільша спецконфіскація на території Європи, принаймні зроблена силами самої країни.

Луценко також наголосив, що збитки, нанесені Януковичем Україні, складають загалом 40 млрд дол.

«Янукович наразі у судовому процесі. Розслідування щодо усіх фігурантів справи Януковича завершується. Мова йде про екс-прем’єр-міністра з сином та ключових міністрів періоду правління Януковича», - додав генпрокурор.

Також Луценко повідомив, що до кінця 2017 року усі справи щодо фінансових злочинів, скоєних Януковичем та його оточенням, завершать і передадуть до суду.

Як повідомляв УНІАН, 28 квітня секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов і генеральний прокурор Юрій Луценко заявили про набрання законної сили рішенням суду про зарахування до держбюджету 1,5 млрд дол., заарештованих на рахунках Януковича та його оточення.