Кандидата від Комуністичної партії України на посаду глави держави на майбутніх президентських виборах визначить з`їзд.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на прес-конференції в Донецьку лідер КПУ Петро СИМОНЕНКО.

За його словами, участь Компартії в президентських виборах «буде найактивнішою», оскільки «інших політичних сил, які могли б протистояти цій навалі, немає, або вони дуже й дуже слабкі».

Відео дня

Поки П.СИМОНЕНКО не зміг назвати, хто конкретно представлятиме комуністів на президентських виборах, але запевнив, що це буде гідна людина.

«Я не кажу, хто конкретно буде представлений Компартією з однієї простої причини - я повинен дотримуватися статуту, а статут свідчить, що кандидатура визначається на з`їзді партії», - сказав П.СИМОНЕНКО, зазначивши, що «з`їзд ми, безумовно, проведемо в дуже стислі терміни». Він пояснив, що перший етап з`їзду проведено й з`їзд не закритий, «оскільки минулого року були побоювання парламентських дострокових виборів, тому з`їзд у нас може зібратися в будь-який день». І додав: «А кого виберуть. Я можу й сьогодні стверджувати, що буде найбільш гідна кандидатура». На запитання, чи буде йому конкуренція серед однопартійців, П.СИМОНЕНКО сказав: «Це я відповім вам вже після з`їзду».