Порошенко зустрівся з Трюдо / фото president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо підтвердили міцні та тривалі зв’язки між Канадою та Україною та свою спільну відданість подальшому поглибленню двосторонніх відносин.

Про це йдеться у спільній заяві керівників держав, оприлюдненій прес-службою глави української держави за підсумками зустрічі в Торонто.

Читайте такожМіністри оборони України та Канади обговорили можливість закупівлі оснащення для ЗСУ

Відео дня

Зокрема, Канада продовжить підтримувати просування України на шляху євроатлантичної інтеграції та запровадження й дотримання стандартів НАТО. Зокрема, Канада підтримує мету України досягнути взаємосумісності з НАТО до 2020 року, надаючи допомогу у формі тактичного тренування та стратегічного консультування.

"Канада цінує відданість України своїм відносинам з НАТО та її значний внесок в операції під егідою Альянсу. У світлі спільних безпекових викликів ми підтверджуємо наш спільний інтерес у підтримані міжнародного миру через двосторонню Домовленість про оборонне співробітництво та нашу спільну відданість реалізації програми реформи оборонної сфери України", - йдеться в заяві.

Зазначається, що операція UNIFIER підтримує важливі зусилля у сфері військового навчання та нарощування потенціалу України для забезпечення свого суверенітету та безпеки, а також сприяє взаємовигідному обміну інформацією між збройними силами Канади та України.