Андрій Лесик, позбавлений депутатських повноважень за рішенням Харківської міськради, прийшов на позачергову сесію міськради і зайняв депутатське крісло.

Мер Харкова Геннадій Кернес попросив Лесика пересісти на місця для гостей, але він відмовився. Тоді Кернес зажадав співробітників муніципальної охорони вивести Лесика із залу, передає Медіапорт.

Читайте такожУ Харкові позбавили мандата депутата, який 9 травня одягнув георгіївську стрічку

Силою вони його вивели. Проти такої поведінки охорони виступили депутати фракції "Самопоміч". Кернес заявив, що Лесик не має повноважень, що, за його словами, підтверджено судом, і зажадав анулювати посвідчення, яке пред'являє Лесик. Пізніше мер уточнив, що воно недійсне з минулого року.

Андрій Лесик з 2010 по 2015 був депутатом Харківської міської ради 6-го скликання, членом «Українського вибору» і фракції «Сильна Україна», з 2015-го — депутатом міськради 7-го скликання, членом фракції «Відродження» та постійної комісії з питань промисловості, економічного розвитку і власності. Він відстоює ідеї дружби з Росією, часто виступає на російському телебаченні.

У травні 2016 року Андрія Лесика виключили з фракції «Відродження». У фракції пояснили, що депутат «багаторазово виступав і діяв всупереч рішенням і позиції партії та її фракції, займався дешевим популізмом і самопіаром». Сам Лесик назвав виключення з «Відродження» необґрунтованим. На позачерговій сесії Харківської міськради депутата позбавили повноважень.

Лесик судився з міськрадою. В кінці березня Харківський апеляційний адміністративний суд частково задовольнив апеляційну скаргу. Рішення набуло чинності. У міськраді заявили про намір оскаржити рішення в касаційному порядку.

Раніше особисті охоронці мера Харкова Геннадія Кернеса винесли із залу колишнього депутата міськради Андрія Лесика.