Виділення земельної ділянки, яку згодом купив Клюєв, відбулося з порушенням закону / Фото УНІАН

У колишнього народного депутата від "Партії регіонів" Сергія Клюєва суд забрав гектар землі у селищі Козин біля Києва. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Читайте такожЖурналісти показали розкішне життя прокурора Миколаївської області (фоторепортаж)

"Установлено, що рішенням виконавчого комітету Козинської селищної ради незаконно передано у власність громадянину земельну ділянку для будівництва і обслуговування житлового будинку площею майже 1 га, що розташована в смт. Козин Обухівського району.

Відео дня

Однак, виділення земельної ділянки відбулось з порушенням вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» без прийняття відповідного рішення сесією селищної ради, а виконавчий комітет органу місцевого самоврядування не має право на розпорядження землями від імені територіальної громади. У подальшому, вказану земельну ділянку у громадянина придбав колишній народний депутат від «Партії регіонів» С. Клюєв", - сказано у повідомленні.

Прокуратурою Київської області заявлено позов про визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету селищної ради, визнання недійсними державних актів на право власності на земельну ділянку та витребування її з незаконного володіння зазначеного народного депутата.

Суд апеляційної інстанції погодився із доводами прокуратури, позов задоволено у повному обсязі та на користь територіальної громади селища Козин з незаконного володіння витребувано земельну ділянку площею майже 1 га.

Як повідомляв УНІАН, у серпні суд наклав арешт на майно Добкіна-старшого.