Інформація про розгляд справи розміщена на сайті Солом'янського районного суду / фото: УНІАН

Солом'янський районний суд Києва 28 листопада розгляне протокол про адміністративне правопорушення, складений НАЗК на директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.

Відповідна інформація розміщена на сайті Солом'янського районного суду у списку призначених до розгляду судом справ про адміністративні правопорушення.

Читайте такожГПУ розслідує факт ймовірного розголошення таємних документів Ситником - Луценко

Відео дня

Згідно з інформацією, розгляд справи відбудеться о 10:30 за адресою м. Київ, вул. Полковника Шутова, 1.

Як повідомляв УНІАН, 8 листопада НАЗК запросило Ситника прийти 13 листопада та надати пояснення щодо невиконання вимог Нацагентства. На думку відомства, він необґрунтовано відмовився надати запитувану інформацію та документи, що є ознакою адміністративного правопорушення.

Того ж дня Ситник спростував інформацію про ненадання інформації НАЗК і наголосив, що вимога НАЗК прийти в агентство для надання пояснень не підлягає виконанню, бо суперечить законодавству.

Водночас Ситник повідомив, що 30 жовтня детективи НАБУ викликали голову НАЗК Наталію Корчак на допит як свідка в одному з кримінальних проваджень, а тому, на думку Ситника, вона не могла розглядати будь-які питання щодо діяльності НАБУ і його працівників.

13 листопада у НАЗК повідомили, що Ситник ознайомився з протоколом про адміністративне правопорушення, згідно з яким він не виконав вимоги НАЗК та надав з порушенням встановленого законом строку запитувані у листі НАЗК копії документів та інформацію, а також надав їх не у повному обсязі.

За версію НАЗК, таким чином Ситник вчинив адміністративне правопорушення, що посягає на встановлений порядок управління.

У НАЗК нагадали, що невиконання вимог (приписів) щодо усунення порушень законодавства про запобігання і протидію корупції, ненадання інформації, документів, а також порушення встановлених законодавством строків їх надання, надання завідомо недостовірної інформації або не у повному обсязі тягнуть за собою накладення штрафу від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.