У МЗС впевнені, що за всі злочини окупанти понесуть відповідальність / фото УНІАН

Міністерство закордонних справ України заявляє, що російським окупантам не вдасться уникнути відповідальності за смерть ветерана кримськотатарського національного руху Веджіє Кашки.

Про це речник МЗС Мар'яна Беца повідомила в Twitter.

"Наші щирі співчуття... Немає слів. Але від правосуддя окупанту не сховатись. За всі злочини відповідальність настане", - заявила вона у зв'язку зі смертю Кашки.

Відео дня

Читайте такожВ окупованому Криму затримали за шпигунство службовця Чорноморського флоту

Також дипломат припустила, що чергові обшуки окупантів у Криму пов'язані з нещодавнім затвердженням Третім комітетом Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй резолюції щодо ситуації з правами людини на окупованому півострові.

"Знову обшуки, затримання в окупованому Криму. Помста РФ за резолюцію 3-го комітету ГА ООН по Криму? Вимагаємо припинити знищення корінного народу Криму", - заявила Беца.

Як повідомляв УНІАН з посиланням на «Крим.Реалії», сьогодні, 23 листопада, після затримань кримських татар у центрі Сімферополя російськими силовиками на 83-му році життя від пережитого стресу померла ветеран кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка.