Президент України Віктор ЮЩЕНКО подякував за активну позицію керівникам областей, місцевим рад, які публічно протистояли «замаху на демократію» з боку БЮТ та Партії регіонів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на нараді з головами обласних, Київської та Севастопольської державних адміністрацій та головою Ради міністрів АРК Крим.

Президент попросив голів обласних державних адміністрацій донести до кожного громадянина правдиву інформацію про те, що планували зробити Партія регіонів та БЮТ.

Відео дня

В.ЮЩЕНКО виклав свою позицію щодо подій останніх декількох тижнів, ще раз висловивши думку, що планувався державний переворот та узурпація влади.

«Говорячи про те, що відбувався замах на демократію, В.ЮЩЕНКО підкреслив, що не хотів би, аби ці слова обростали якимись жартами, безпам’ятством», - сказав Президент. Він підкреслив, що необхідно пам’ятати, що все ще може повторитись – і наступ на свободу, демократію, і те, «що здійснювались десятки вояжів для того, щоб була ухвалена малоросійська версія державного перевороту».

За словами глави держави, це все ще раз підтверджує те, «яка гнила українська політика, наскільки слабка патріотична складова тих людей, які представляють самі високі щаблі парламентської, зокрема, влади».