Президент України Віктор ЮЩЕНКО вважає, що вибори глави держави матимуть вплив і на визначення ряду ключових геополітичних моментів України.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Президента, про це він сказав в інтерв`ю агенції Reuters, оцінюючи значення майбутньої кампанії з виборів Президента України.

«Вибори, які будуть в Україні, це вибори, які вирішують не лише внутрішнє питання формування української влади. Вони матимуть вплив і на визначення ряду ключових геополітичних моментів. Дискусія іде про одне - де буде Україна - чи в Європі, чи в Азії; чи перемагає європейська політика, чи з України знову будуть робити колонію», - сказав В.ЮЩЕНКО.

Відео дня

Окремо Президент оцінив вплив зовнішнього фактора на виборчу кампанію. «Прикро, що значна частина кандидатів, включаючи прем`єр-міністра, матимуть серйозну ахіллесову п`яту - здатність ігнорувати ключові пріоритети національного розвитку і державного становлення», - сказав В.ЮЩЕНКО.

Крім того, говорячи про своє бачення ефективних кроків, які б привели до політичної стабільності та відновили економічний розвиток України, В.ЮЩЕНКО, зокрема, наголосив на необхідності прийняття змін до Конституції, проект яких він направив до парламенту і готовий запропонувати на обговорення нації.

***Reuters - одна з найбільших інформаційних компаній у світі, в якій працює близько 17 тис. осіб у 94 країнах світу. Агенція є лідером розповсюдження друкованого, аудіо-, відео-, фото- та графічного інформаційного продукту для всіх міжнародних друкованих і електронних ЗМІ. Продукцією Reuters користуються більш ніж 500 провідних телеканалів світу, понад 1000 газет та журналів, а також усі інвестиційні установи світу.