Очільник МЗС РФ назвав структуру відверто неонацистською / фото informator.news

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що українські «Національні дружини» є «неонацистською організацією», які показують, що влада України не має монополії на насильство в країні.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він заявив на спільній прес-конференції в Москві з главою МЗС Італії Анджеліно Альфано.

«Буквально днями там було створено нову структуру радикальну, яку назвали «Національний корпус» або «Національні дружини». Структура - відверто неонацистська. Ця тенденція, коли монополія на застосування сили розмита і не може бути відновлена, коли радикали з неонацистським ухилом починають правити бал, вершити правосуддя і здійснювати провокації, в тому числі на лінії зіткнення з проголошеними республіками - нас дуже турбує», - сказав Лавров.

Відео дня

Читайте такожКомандир "Національних дружин": Білецький не має до нас ніякого відношення

Також він зазначив, що добровольчі батальйони - «нелегальні збройні формування» - продовжують діяти на лінії зіткнення, і саме з їхньої вини відбувається порушення режиму припинення вогню. За словами Лаврова, командири цих підрозділів не сприймають наказів від центральної влади України.

При цьому він додав, що Франція і Німеччина повинні звертати на це увагу, тому що це явище «підриває здатність українського керівництва виконувати Мінські домовленості».

Як повідомляв УНІАН, політична партія «Національний корпус» у неділю, 28 січня, в Києві організувала церемонію присяги понад 600 учасників громадської організації «Національні дружини». В організації заявляють, що метою її діяльності є забезпечення порядку на вулицях міст.

30 січня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що не дозволить, щоб громадська організація «Національні дружини» позиціонувала себе як альтернативне парамілітарне формування, і наголосив, що в Україні є державна монополія на застосування насильства, яка належить правоохоронним органам.