У Путіна зараз думають, як врятувати свій знаменитий "російський трильйон" / фото svoboda.org

Ескалації конфлікту в Україні з боку Росії через можливі нові санкції США чекати не варто.

Таку думку в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі 1+1 висловив російський політолог, один з авторів "кремлівської доповіді" Андрій Піонтковський.

"Яка там ескалація? Вони там думають, як врятувати свій знаменитий "російський трильйон" у Вашингтоні, і йдуть для цього на всі хитрощі", - сказав він. 

Піонтковський зазначив, що російська влада намагається пом'якшити наслідки майбутніх санкцій.

Читайте такожУкраїнський міністр назвав "кремлівську доповідь" останнім попередженням для Росії

"Та версія "кремлівської доповіді", яку ми розробляли, вона була значно пом'якшена буквально в ніч опублікування якимись таємничими фігурами нагорі. А тепер я розумію якими. Буквально кілька годин тому була прес-конференція (глави ЦРУ) Помпео, де він з великою симпатією говорив про зустріч зі своїми видатними російськими колегами – ФСБ, ГРУ і зовнішньої розвідки (РФ). Один з них включений до санкційного списку і якщо судити за їхньою діяльністю в агресії проти України, вони першорядні військові злочинці. Однак Помпео задоволений, як з ними обговорював боротьбу з ісламським тероризмом", - сказав політолог.

Нагадаємо, у вівторок, 30 січня, Міністерство фінансів США оприлюднило "кремлівський список" - перелік осіб, наближених до президента РФ Володимира Путіна, проти яких будь-якого часу можуть бути введені санкції. Загалом до нього увійшло 210 осіб, з яких 114 з вищого політичного олімпу. Інші 96 осіб представлені мільярдерами, чиї прізвища були взяті просто зі списку Forbes із статком більше мільярда доларів. Серед них відомі брати Борис і Аркадій Ротенберги, засновник Яндексу Аркадій Волож, Роман Абрамович, власник Лукойл Вагіт Алекперов, Євген Касперський та інші.