Голова Севастопольської міськдержадміністрації Сергій КУНІЦИН рекомендує голові Ради міністрів АРК Віктору ПЛАКИДІ «займатися не ворожінням на кавовій гущі, увійде Севастополь до складу Автономної Республіки Крим чи ні, а розв’язанням соціально-економічних проблем півострова».

Як повідомили агентству УНІАН у прес-службі Севастопольської міськдержадміністрації, так С.КУНІЦИН прокоментував слова В.ПЛАКИДИ про те, що «входження Севастополя до складу АРК може бути вигідне як для самого міста, так для Криму і України в цілому».

За словами С.КУНІЦИНА, «в телеефірі (в ефірі ТРК «Черноморская» - УНІАН) Президент говорив на цю тему, припускаючи це, а вже почалося: прем`єрові і спікерові парламенту автономії ПЛАКИДІ і ГРИЦЕНКУ Севастополь знадобився, і деякі інші кримські політики до хору приєдналися: Даєш Севастополь до Криму».

Відео дня

Як зазначив С.КУНІЦИН, особливий статус Севастополя зумовлений наявністю в ньому військових формувань іншої держави, і “зараз ми працюємо над проектом міста з відкритою економікою. І це теж наш особливий статус”.

На думку С.КУНІЦИНА, «Президент не мав на увазі, що злиття Криму і Севастополя - завдання дня сьогоднішнього. Навіть у теорії: потрібні зміни до Конституції, адміністративно-територіальна реформа, величезні витрати, організаційні зусилля. Отже, це справа не одного дня чи року».

Як відзначив голова міськадміністрації, він розуміє «завзяття кримського керівництва: певна річ, Севастополь об`єктивно живе краще, ніж автономія, місто одержує кошти за базування Чорноморського флоту».

До речі, додав С.КУНІЦИН, «Крим теж одержує такі кошти, але інша справа - як вони витрачаються. Ми єдиний регіон, який зараз, в умовах кризи, будує навчальні заклади, дороги. Севастополь не згортає газифікацію. Скажу більше, нас чекає битва за бюджет, і ми, міське керівництво, прикладемо всіх зусиль, щоб ці суми - компенсації за базування ЧФ РФ - збільшилися в 3-4 рази».

Він стверджує, що «навіть зараз бюджет Севастополя більший, ніж столиці АРК Сімферополя. У нас, на відміну від півострова, немає боргів по зарплаті в бюджетній, комунальній сферах. Ми «задніх не пасемо», а перспектива загрузнути в чужих проблемах, що не розв’язуються тією ж самою Радою міністрів Криму, севастопольців мало влаштовує».

Як повідомляв УНІАН, 3 липня в ефірі ТРК «Черноморская» Президент повідомив, що пропонує віднести місто Севастополь, яке зараз має «загальнонаціональний статус», до компетенції влади автономії.

8 липня В.ПЛАКИДА висловив думку, що подібне рішення могло б поліпшити ситуацію з транспортним сполученням, забезпеченням енергоносіями Севастополя, а також впорядкувати деякі фінансові питання, пов`язані з надходженнями до Криму з держбюджету коштів на компенсацію фінансових втрат населених пунктів, на території яких розміщені військові формування ЧФ РФ.